joi, 5 iulie 2012

Program de tăiat filme gratuit

Free Video Cutter este un program gratuit cu care putem tăia filme/fișiere video pentru micșorarea lor ca dimensiune și timp, compatibil cu cele mai populare formate precum MPEG, MPEG4, DivX, Xvid, AVI, WMV, Quicktime MOV, Flash video și multe altele.
Un minus care îl dau acestui program din start este pentru faptul că procesul de creare a “video thumbs” durează în unele cazuri o groază de timp, mai ales dacă fișierul video are dimensiuni mari. Așa că, înainte de a începe un astfel de proces înarmați-vă cu răbdare, asta ca să știți de la început, să nu mă înjurați în gând.

Și acum ca să o luăm cu începutul, prima acțiune în tăierea filmului pe care o facem după instalarea programului este să dăm Open video (jos stânga) și să alegem din calculator filmul pentru tăiere.
Acum așteptăm să se creeze acele video thumbs, putem umbla liniștiți pe calculator în timpul procesului. După ce procesul e gata nu ne rămâne decât să selectăm pe prima bandă de unde vrem să extragem porțiunea de video, spre ex. dacă dorim să extragem de la început lăsăm cursorul de pe prima bandă pe stânga, la început.
Pe banda a doua punem cursorul până unde vrem să fie extrasă porțiunea de video.
Deci, prima bandă e pentru DE UNDE extras și a doua PÂNĂ UNDE extras, că să înțeleagă toată lumea.
În cazul meu, cel din imagine, am extras de la secunda 00:30 până la minutul 1:25.

Pe final, după ce am ales porțiunea pentru extragere din video selectăm formatul în care vrem să-l salvăm, spre ex. FLV și dăm Save video.
Cu acest program nu putem edita și fișiere mp3, chiar dacă are opțiune pentru salvare în format mp3. Download Free Video Cutter

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu