duminică, 8 iulie 2012

Un nou tip de virus informatic, dusmanul calculatoarelor din toata lumea!

Fiti cu ochii-n patru, la virusii de pe calculator. Specialistii au descoperit unul nou, tip vierme, care ataca sistemul Windows.
Putem vorbi de sute de utilizatori infectati in fiecare minut. Virusul ar putea fi luat de utilizator fara sa faca absolut nimic, ci prin simplul fapt ca are un calculator care nu este actualizat la zi. Ar putea fi contractat, pentru ca alt calculator din reteaua de bloc, de cartier are virusul care incearca sa se raspnadeasca agresiv la toata lumea. Deci, infectia nu depinde de o actiune a utilizatorului ci de o inactiune a lui.Vlad Valceanu, specialist IT

Pana acum, a reusit sa infecteze aproape 9 milioane de unitati, Romania fiind in primele zece tari cu cele mai multe calculatoare atacate.
Virusul este cunoscut sub numele de Conficker, Downadup sau Kido si a fost descoperit pentru prima data in octombrie 2008. De atunci se lupta programatorii cu el.
In prima etapa sunt infectate milioane de calculatoare, legate in retea. Apoi, catre aceste computere pornesc mailuri de tip spam prin care se face reclama unor produse fara acordul utilizatorului.
Specialistii spun ca s-a creat o adevarata industrie a dezvoltatorilor de virusi care incheie afaceri online cu cei care vor sa trimita mesaje spam.
Un alt efect al virusului este ca incetineste foarte mult conexiunea la internet a calculatorului si a retelei.
Acesta se transmite si prin memory stick-uri. Este bine ca aceste dispozitive sa fie scanate atunci cand sunt introduse in calculator.
De asemenea, ca sa scapati de virus, trebuie sa updatati permanent calculatorul.
Cele mai afectate tari de acest virus sunt China, Brazilia si Rusia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu